Ο Ευάγγελος Ι. Δημητρίου εισήχθη με τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1989.
Αποφοίτησε το 1995 με βαθμό "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ”.
Ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματιολογία στην Δ' Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ..
Κατά τη διάρκεια της άσκησης του εξειδικεύθηκε στην Χειρουργική αντιμετώπιση των Καταγμάτων και του Τραύματος, στην Επανορθωτική Χειρουργική του Γόνατος και του Ισχίου, στη Μικροχειρουργική και τη Χειρουργική του Άνω Άκρου, στην Αρθροσκοπική Χειρουργική και τις Αθλητικές Κακώσεις, στην Παιδοορθοπαιδική και στη διάγνωση και θεραπεία της Οστεοπόρωσης και των Μεταβολικών Νοσημάτων των Οστών.
Απόκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής το 2005.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως Χειρουργός Ορθοπαιδικός με το βαθμό του επιμελητή Β' στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. και ως Clinical Fellow στο Great Ormond Street Hospital, London.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας.
Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων με πλήθος προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master of Science - MSc) στα "Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών" της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδοστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Σήμερα, με εμπειρία 25 ετών στη Χειρουργική Ορθοπαιδική και πλήθος Ορθοπαιδικών επεμβάσεων στο ενεργητικό του εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και χειρουργεί σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών.