Ολική αρθροπλαστική του ισχίου

ολικη αρθροπλαστικη ισχιου ευαγγελος δημητριου ορθοπαιδικος orthopaidikos

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης  της βαριάς οστεοαρθρίτιδας του ισχίου. Συνίσταται στη αντικατάσταση της πάσχουσας άρθρωσης με τεχνητή άρθρωση η οποία ονομάζεται πρόθεση με συνέπεια την ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο, την βελτίωση της κινητικότητας της άρθρωσης  και την επιστροφή του ασθενούς στις προηγούμενες του δραστηριότητες.  Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι μια σχετικά παλιά επέμβαση (χρονολογείται από το 1891) και θεωρείται η πιο επιτυχημένη επέμβαση στην ιστορία της ορθοπαιδικής.

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη των υλικών, η χρησιμοποίηση τεχνικών περιορισμένης επεμβατικότητας (MIS, minimally invasive surgery) και η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας (ρομποτική χειρουργική, ψηφιακοί πλοηγοί) έχουν καταστήσει την ολική αρθροπλαστική του ισχίου επέμβαση ρουτίνας. Η χειρουργική τομή είναι μικρότερη, η αποκόλληση των μαλακών μορίων είναι μικρότερη, η απώλεια αίματος είναι επίσης μκρότερη με αποτέλεσμα η κινητοποίηση του ασθενούς να είναι άμεση (ο ασθενής περπατά την ίδια μέρα αφού περάσει η επήρρεια της νάρκωσης) και η νοσηλεία στο νοσοκομείο βραχύχρονη (1-3 μέρες).

Η επιλογή της καταλληλότερης τεχνικής για τον ασθενή είναι ευθύνη του Ορθοπαιδικού Χειρουργού και εξαρτάται από κλινικά και απεικονιστικά ευρήματα.

ORTHOPAIDIMITRIOU

Ευάγγελος Ι. Δημητρίου MD, MSc

Χειρουργός Ορθοπαιδικός Ενηλίκων και Παίδων

Επικοινωνία

Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια Λεβέντη 1-3, Αλιβέρι

Τηλ: 210 80 33 014

Κιν: 697 24 48 943

info@orthopaidimitriou.gr

Ωράριο λειτουργίας

Ιατρείο Μελισσίων

Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 16:00 – 21:00

Ιατρείο Αλιβερίου

Δευτέρα, Πέμπτη: 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30